جدول وزن ناودانی

ناودانی

ناودانی پروفیلی است با مقطع فولادی که ازنورد بیلت هایی از جنس فولاد کربنی ساخته شده و شکل سطح مقطع آن از یک جان افقی و دو بال عمودی به شکل حرف U انگلیسی تشکیل شده که در زوایه های داخلی مقطع انحنای گردی دارد. این محصول که در گروه پروفیل های باز قرار داشته و به سه روش پرسی، فابریک نورد گرم و فابریک نورد سرد تولید میشود در مصارف صنعتی و ساختمانی بسیاری استفاده می شود.


انواع ناودانی از نظر تولید

ناودانی در ۲ نوع مشبک و ساده تولید می شود که در ادامه با هر دو نوع آشنا می شویم.

ناودانی ساده:

این نوع از ناودانی، رایج ترین نوع ناودانی است که ارتفاع آن از ۳۰ تا ۴۰۰ میلی متر متغیر است. این محصول از ورق گرم و در سایزهای ۸ تا ۱۶ تولید می شود.

 

ناودانی مشبک:

این ناودانی از ورق گرم گالوانیزه شده به صورت سرد یا گرم ساخته می شود و در مصارف متفاوتی همچون تولید قفسه های فولادی مستحکم، ساختمان های سبک فولادی، نصب سنگ بصورت خشک و کابردهای دکوراتیو استفاده می شود.


انواع ناودانی از نظر وزن

ناودانی سبک:

ناودانی سبک به ناودانی گفته می شود که وزن آن از وزن تعریف شده در جدول استاندارد اشتال کمتر می باشد. ابعاد و وزن این محصول با اندازه های ثبت شده در جدول مهندسی محاسباتی تطابقی ندارد.

ناودانی سنگین:

ناودانی سنگین از لحاظ وزن و ابعاد تعریف شده کاملا با جدول اشتال برابر است. این محصول بر اساس اندازه های ثبت شده در جدول محاسباتی در تعدادی از کارخانه‌های داخلی کشور و هم چنین در برخی از کشورهای اروپایی تولید می گردد. از ابزار های دقیقی که مورد استفاده طراحان، محاسبه گران و مهندسان ساختمانی قرار می گیرد جدول اشتال محصولات فولادی می باشد.

استفاده از جدول اشتال باعث می شود در محاسبات صرفه جویی شود و زمان محاسبات کاهش یابد. به طور کلی ناودانی سبک و سنگین در ابعاد، وزن استاندارد های رعایت شده در زمان تولید، الگوی اشتال، قیمت و کاربرد محصول با یکدیگر تفاوت دارند. قیمت در نظر گرفته شده برای ناودانی سبک و سنگین نیز براساس معیارهایی مانند وزن، سایز و غیره سنجیده می شود.


کاربرد ناودانی

شکل ظاهری ناودانی‌ها موجب شده که برای پروژه های ساختمانی ساختار برتر محسوب شوند، و این محصول برای قاب و پایه های بکار برده شده در ماشین آلات، اسکلت کامیون، چارچوب، ترمیم بناهای معماری، تشکیلات دریایی، ساختمان، تجهیزات ساخت و ساز و غیره بسیار مناسب می باشد.


استانداردهای ناودانی

براساس کاربرد ناودانی به انواع ” C ” و ” U ” تقسیم بندی می شوند. به همین دلیل دو استاندارد ابعادی UPE و UPN وجود دارد. UPE برای ناودانی C با بالهای موازی بکار برده می شود و UPN برای ناودانیU با بالهای مخروطی بکار برده می شود.

ناودانی با سه استاندارد در جهان تولید می شود:

  • استاندارد اروپایی DIN-1026 یا UPN و UNP
  • استاندارد مقاوم به خوردگی DIN EN ISO 12944-3
  • استاندارد فرانسه NF A 45-255


انواع ناودانی


ناودانی اروپایی(UNP) و کاربردهای آن

ناودانیUNP یا همان ناودانی اروپایی یکی از پروفیل های ناودانی در کشور است که در مقایسه با سایر ناودانی های موجود در بازار ضخامت بیشتر و وزن سنگین تری دارد. به طور معمول از ناودانیUNP بیشتر در سازه های بزرگ یا پروژه های صنعتی که استحکام بالا نیاز است استفاده می شود.

ناودانی اروپایی (UNP) به صورت تکی و یا جفتی در مواردی از جمله بادبند ها، تیرها، ستون ها، خرپاها و غیره به کار می رود.

 


جدول وزن ناودانی

الف- ناوداني هاي بال موازي:

 

 

                        

مشخصات ابعادي و وزن ناوداني هاي بال موازي سبك

 

 

 

 

مشخصات ابعادي و وزن ناوداني هاي بال موازي سنگين

 

 

 

 

ب- ناوداني هاي بال شيب دار:

                                

مشخصات ابعادي و وزن ناوداني هاي بال شيبدار سبك

 

 

 

مشخصات ابعادي و وزن ناوداني هاي بال شيبدار سنگين

 

 

 

 

ترکیب شیمیایی و خواص مکانیکی ناودانی ها

 

فولادS235JR معادل فولادSt37، فولادS275JR معادل فولاد St44 و فولاد S355JR معادل فولاد  St52  دربازارايران مي باشد.

 

 

خواص مكانيكي ناوداني هاي

 

 


جهت دریافت مشاوره و خرید انواع ناودانی سبک و سنگین با کارشناسان ما در بخش فروش تماس حاصل فرمایید.

مطالب مرتبط